Så ofta som vi ställer oss frågan inför att vi ska söka ett jobb och tvingas skriva dessa Cv:n, men hur ska egentligen ett bra CV se ut? Vad ska jag tänka på när jag skriver mitt CV?

Du har hittat helt rätt, här kommer några av våra bästa tips när det kommer till att skriva ditt CV.

Gör det lättläst:

Många gånger så sker en första gallring och för att göra det så lätt som möjligt för den som läser ditt CV att hitta vad som gör att du sticker ut, se till att det är lätt att förstå och se vad du verkligen kan bidra med.

Kronologisk ordning:

Det som är mest relevant ska du självklart fokusera på, se även till att dina erfarenheter och utbildningar är i en kronologisk ordning. Där du har med dina senaste erfarenheter först. Kom ihåg att när du skriver dina utbildningar så skriv dessa i samma ordning, dvs senaste utbildningen först.


Kontaktuppgifter:

Vad har du för målsättning med ditt CV? Är det att du ska bli kontaktad för att komma vidare i processen? Ja gör det då så enkelt som möjligt att bli kontaktad genom att skriva med dina kontaktuppgifter, både telefonnummer och mailadress.


Kompetenser:

Många gånger så söker rekryterare, Talent acquisition specialister och rekryterande chefer igenom CV:n efter nyckelord. Se därför till att ta med dina kompetenser och även om du har några certifikat eller annat. Extratips: om du vet med dig att det är något som är viktigt för den rollen som du söker, t.ex något system eller programmeringsspråk eller ramverk, se då till att ta med det.


Undvik interna ord:

Tänk efter från den som ska läsa ditt CV, är det förståeligt för den personen eller har du tagit med förkortningar och benämningar som bara används på den arbetsplats eller utbildning som du varit på? Se till att det går att förstå för andra och be gärna någon du känner att läsa igenom om du är osäker.


Se till att ditt CV ska sticka ut från mängden i det positiva sättet och få dig att gå vidare i processen för ditt drömjobb.

Vill du ha mer konkreta tips för just ditt CV? Varmt välkommen att kontakta oss.

Talent Bureau Sweden AB Org nr: 559365-5672 Telefon: 070-433 11 59 Mail: info@talentbureau.se